browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Műanyag ablak előnyei és beépítésük

július 5, 2017

Amennyiben otthonunk régi, nehezen használható, valamint elavult ablakokkal van szerelve, jelentősen megnövelheti a fűtési költségeinket. A vetemedett ablakok zárása nem megfelelő, ezért az ablakszárny melletti hézagon keresztül árad a hideg levegő, huzatossá téve a helységet. A többször is újrafestett ablakok felülete már nem olyan szép, mint régen, pereg róla a festék. Ezeknek az ablakoknak a cseréje során lehetőségünk van műanyag ablak beszerelésére is.

Műanyag ablak előnye

A műanyag ablakok PVC felhasználásából készülnek, mely kemény, ellenálló nyílászárók gyártását teszik lehetővé. Az ablak gyártásához felhasznált műanyag profilok üreges kialakításúak, belsejükben légkamrák találhatóak, melyek az ablak jó hőszigetelését, valamint alacsony tömegét biztosítják.

Az alapanyaghoz hozzáadott adalékoknak köszönhetően a műanyag ablak felülete ellenálló az erős UV sugárzással szemben, a rájuk hulló eső vagy hó nincs hatással rájuk. A fa vagy fém ablakokkal ellentétben a felületük nem igényel festést, nincs korrózió, penész, vagy gombásodás.

A műanyag ablakok fehér színben készülnek, de lehetőségünk van különböző színű vagy hatású fóliával ellátni őket. A fólia felhelyezése még a gyártás során történik, ekkor laminálják a profilok felületére az általunk kiválasztott fóliát. A műanyag ablakok alacsony áruk mellett nagyon jó zárást és szigetelést tesznek lehetővé, emellett a könnyű használatuknak, tisztán tartásuknak köszönhetően nagyon népszerűek.

Hőszigetelés

A műanyag ablakok nagyon jól szigetelnek, köszönhetően a profilok belsejében kialakított légkamráknak. Az ablak üvegezéséhez kétrétegű üveget használnak, ám lehetőségünk van a passzívházakra jellemző háromrétegű üvegezés beépítésére is. A hőszigetelt üveg két illetve három 4 milliméter vastag üveglapból áll, melyek távtartókkal kerülnek rögzítésre, a köztük található légrés pedig védőgázzal van feltöltve.

Az ablak szárnyain körbe futó dupla tömítőgumi a szárny és a tok közti apró hézagot töltik, ezzel akadályozva meg a levegő szabad áramlását.

A műanyag ablakok beépítése

Miután döntöttünk az ablakok cseréjéről, egy helyszíni felmérés során rögzítésre kerülnek a falnyílás és az új ablak méretei, kialakítása, valamint az ablakkal kapcsolatos egyéb igények. A felvett méretek alapján legyártott ablak a kiszállítás után azonnal készen áll, hogy elfoglalja a helyét az épület homlokzatán.

Először a régi ablakszárnyak kerülnek leszerelésre, majd az ablakkeret elemei is kibontódnak a falnyílásból. A bontásból származó por és törmelék eltávolításra kerül a falnyílásból, ezt követően a műanyag ablak tokja kerül elhelyezésre. Az ablaktok egy alapos ellenőrzést követően csavarokkal kerül rögzítésre, majd pedig az ablakszárnyak is elfoglalják a helyüket.

A falnyílás és a tok közti szerelési hézagba Pur hab kerül, melyet a száradás után műanyag takaróelemekkel borítunk be. A kilincsek felszerelését követően az ablak egy finombeállításon esik át, ezzel biztosítható az akadás mentes használat.