browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bejárati ajtó csere folyamata

június 13, 2017

Otthonunk bejárati ajtaja a mindennapos intenzív használat hatására idővel elöregszik, használata nehéz lesz, valamint a felületük sem olyan szép. A látvány és a nehéz használat minden egyes alkalommal mikor elmegyünk otthonról, vagy éppen haza érkezünk bosszant majd minket. A bejárati ajtó csere elvégzésével megszabadulhatunk a problémás nyílászárótól, melynek helyét egy korszerű, hőszigetelt és biztonságos bejárati ajtó veszi majd át.

Mikor van szükség a bejárati ajtó cseréjére

Az évtizedekig tartó folyamatos használat hatására idővel elhasználódik a bejárati ajtó, különösen igaz ez a régi fa ajtókra, melyeknek nagy része már régóta cserére érett. Amennyiben az ajtó beépítésekor rosszabb minőségű nyílászáró került beszerelésre, vagy a beépítés nem szakszerűen lett elvégezve, akkor idő előtt is jelentkezhetnek a használattal járó nehézségek.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

A régi fából készült ajtók esetében a legnagyobb probléma általában az ajtószárnyak vetemedése. A deformálódott nyílászárók záráskor nem passzolnak tökéletesen a helyükre. Az ajtó nehéz használata mellett a rések is kialakulnak az ajtó és a tok közt, melyen keresztül a levegő zavartalanul áram majd, folyamatosan hűtve otthonunkat.

Modern fa bejárati ajtók

A fa az egyik legrégebbi építőanyagunk, a fából készült ablakok és ajtók nagyon régóta jelen vannak otthonainkban. A folyamatos technikai és gyártási fejlődésnek köszönhetően a modern fa bejárati ajtók minden mai igényt képesek kielégíteni. A hatékony hőszigetelés és védelem mellett az ajtó várható élettartama is sokkal magasabb.

A korszerű bejárati ajtó gyártása rétegragasztott faanyagból történik, mely ellenáll a vetemedésnek. Otthonunk védelmét a fejlett, több ponton záródó zárszerkezet biztosítja. A fa hatékony hőszigetelő képességét az ajtó és a tok találkozásához felszerelt gumitömítés egészíti ki. Üvegfelülettel ellátott fa bejárati ajtók esetében hőszigetelt üvegezés kerül beszerelésre.

A fa bejárati ajtó felülete a gyártás során kerül lefestésre, mely az ajtó előnyös külseje mellett a felületek védelmét is szolgálja a penész, gombák, illetve a pára ellen.

Bejárati ajtó csere – megrendeléstől a beépítésig

A megrendelést egy helyszíni felmérés előzi meg, melynek során egy szakember által kerülnek rögzítésre az ajtó méretei, valamint az ajtóval kapcsolatos igényeink. A bejárati ajtó gyártása szabvány és egyedi méretben is lehetséges. Amennyiben szabvány méretű nyílászáró szükséges otthonunk számára, az akár jelentősen előrébb hozhatja a beépítést.

Ide kattintva kérjen helyszíni felmérést!

Az egyedi gyártású nyílászárók előnye, hogy bármilyen típusú épület ellátható az általunk megálmodott bejárati ajtóval, legyen szó bármilyen méretű falnyílásról.

A felvett adatok alapján kerül legyártásra a bejárati ajtó, mely a folyamatot követően egy mindkét félnek megfelelő időpontba érkezik majd a helyszínre, ahol azonnal meg is kezdődhet a bejárati ajtó csere.

Az új fa nyílászáró beépítése a régi bejárati ajtó helyére történik, így első lépésként a régi ajtó kibontása következik. A falnyílás alapos takarítása után a fa ajtó tokja kerül rögzítésre egy alapos ellenőrzés után, majd pedig felszerelésre kerülnek az ajtó szárnyai is. A tok és a falnyílás között található néhány centiméteres hézag PUR habbal kerül feltöltésre, amely takarólecekkel lesz majd beborítva.