browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ajtócsere árak befolyásoló tényezői

november 5, 2017

Az ajtócsere árak szinte minden esetben több tényezőből állnak, melyekbe bele tartoznak az ajtó gyártásához használt anyagoktól kezdve a szállítási és beszerelési költségek is. Amennyiben ajtócsere előtt állunk, a megrendelést megelőzően mindenképpen érdemes tisztázni, hogy az árajánlat mit is tartalmaz pontosan. A kérdést tisztázva elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket a megrendelés és a beépítés között, valamint összehasonlítási alapot is kaphatunk az aktuális árakról. De mit is tartalmaz a megrendeléskor kapott árajánlat.

Ajtócsere árak – az ajtó kialakítása

Az ajtócsere költségei elsősorban a legyártandó ajtó paramétereitől függ, ebbe beletartoznak a nyílászáró méretei, kialakítása, valamint a felszereltsége is. Az ajtó szabvány, illetve egyedi méretben is legyártható, ennek méreteit általában a kialakított falnyílás határozza meg.

Ajtócsere árak

Ajtócsere árak

Egy kétszárnyas bejárati ajtó értelemszerűen több alapanyagot és szerelvényt igényel, ezáltal a gyártási költség természetesen magasabb lehet, mint egy egyszárnyas bejárati ajtó esetében. Egyes falnyílások, egyszárnyas, illetve kétszárnyas ajtó beszerelése eseté is megfelelő mérettel rendelkeznek ahhoz, hogy oldal vagy felül világítóval legyenek kiegészítve. Ezek fix, illetve nyitható kivitelben is elkészíthetőek, természetesen hatást gyakorolva az ajtócsere árára.

Az ajtó mérete és kivitele

Az ajtó gyártása szabványméretben a tömeges termelésnek köszönhetően alacsonyabb, valamint sokkal hamarabb is elkészíthetőek. Az egyedi gyártás némileg hosszabb időt igényel, ám bármilyen falnyílás számára elkészíthetőek a kívánt méretű nyílászárók. Valamint az ajtó külső jegyein is változtathatunk, mint például a szín, forma, vagy akár az üvegezés típusa.

Ajtócsere árak – A gyártás költségei

Otthonunk bejárati ajtajának cseréje során többféle alapanyagból készült nyílászáró áll rendelkezésünkre, melyek közül kiválaszthatjuk a számunkra szimpatikus, valamint megfelelő árfekvésű bejárati ajtót.

Műanyag bejárati ajtók

A műanyag bejárati ajtókat nagyon jó szigetelés és záró képesség, alacsony ár, valamint egyszerű használat jellemzi. Festést nem igényelnek, karbantartásuk pedig könnyen elvégezhető, mindössze évi egy-két egy olajozást igényelnek.

Fa bejárati ajtók

A fa nyílászárók ára kicsit magasabb a műanyagból készült példányoknál, ám cserébe egy egyedi mintával ellátott, kellemes látványú és érintésű, természetes anyagból készült ajtó fogad minket az otthonunkba érkezéskor. A borovi fenyőből készült ajtók nemcsak szépek, hanem tartósak is.

Felületük némi gondozást követően akár évtizedekig megőrzi majd minőségét. A bejárati ajtókhoz használt faanyag felülete festékkel, illetve lazúrral is kezelhető, attól függően, hogy az ajtót a természetes mintájával, vagy az általunk kívánt színben szeretnénk látni.

Műanyag bejárati ajtók

Az alumínium bejárati ajtók a nyílászáró gyártás csúcstermékei, melyek modern, elegáns külsőt kölcsönöznek az épület számára. Bármilyen színnel elláthatóak, a szinterezésnek köszönhetően nem pattogzik le a felületükről a festék, újrafestésre csak nagyobb felületi sérülések esetén van szükség. A felhasznált alapanyagnak köszönhetően magasabb árfekvésűek, ám cserébe a legintenzívebb használat sem árt meg nekik az évek során.


Helyszínre szállítás és az ajtó beépítése és a beépítés módjai

A megrendelést követően megkezdődhet a gyártás, melynek végeztével a nyílászáró egy mindkét fél számára alkalmas időpontban kiszállításra kerül a bejárati ajtó. Az ajtócsere árak a nyílászáró beépítését is tartalmazzák, amennyiben úgy állapodunk meg az árajánlat kérés során.

A bejárati ajtó ára a gyártás mellett tartalmazza a késztermék kiszállítását, a régi nyílászáró kibontását és igén szerinti elszállítását, az ajtó beépítést, szükség szerint a falazat helyreállítását. A beépítés költségeibe beletartoznak a művelethez szükséges eszközök és anyagok is. Így a műveletet követően egy azonnal használható bejárati ajtót kapunk.