Ajtócsere akció

Az ajtócsere akció aszerint változhat, hogy milyen típusú vagy kialakítású nyílászárót választunk. Az árat befolyásoló tényezők közé tartozik a gyártáshoz használt faanyag fajtája, a zárak száma és típusa, valamint a beépített üvegezés. A nagyobb méretű falnyílásokba kétszárnyas faajtók is elhelyezhetőek, melyeket oldal vagy felülvilágítóval is elláthatunk. Ezeknél az ajtóknál az ár természetesen magasabb, mivel nagyobb mennyiségű fa, valamint több üveg szükséges a gyártásukhoz.

Ajtócsere akció, a fa bejárati ajtó gyártása és alapanyaga

A fa nyílászárók gyártásához a legnagyobb számban borovi fenyőt hsználnak, mivel számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Amellett hogy tartós, kiválóan alkalmas kültéri és beltéri használatra, könnyen megmunkálható, valamint az ára is megfelelő.

A fa bejárati ajtó gyártása rétegragasztott, hossztoldással előállított fa lecek használatával történik. A rétegragasztás során több rétegnyi faanyag felhasználásával érik el a megfelelő anyagvastagságot. Ennek hatására a szerkezet sokkal szilárdabb és ellenállóbb lesz, mely sokkal kevésbé hajlamos a vetemedésre.

A vetemedés problémájának kiküszöbölésével az ajtó élettartama jelentősen megnő, használata hosszú ideig tart, valamint nehézségek nélkül történik majd. A vetemedés megszüntetésével az ajtó zárása is tökéletes marad, így nem alakul ki huzat az apró réseken keresztül, melyek kihűthetnék otthonunkat.

A hossztoldott faanyag előállítása során a faanyagból eltávolításra kerülnek a hibás részek, a jó minőségű darabok pedig alig észrevehetően összetoldásra kerülnek. A módszer segítségével a faajtó ára nem csak megfizethető fa bejárati ajtót kapunk, hanem a felületük is hibáktól mentes lesz.

Igény szerint toldás nélküli faanyagból is legyárthatóak, ám a fa bejárati ajtó ár ez esetben jóval magasabb lesz. Ez annak tudható be, hogy a tökéletes felületű, megfelelő méretű és görcsöktől mentes faanyag elég ritka.

Ajtócsere akciós felületkezeléssel

A fa nyílászárók, főként a kültéri használatban lévők minden esetben felületkezelést igényelnek. A felületkezelés segítségével nem csak látványosabbá tehetjük a fa bejárati ajtó felületét, hanem meg is védhetjük az időjárás hatásaitól. A lazúros vagy festékkel történő kezelést egy gomba és penész gátló anyag használata előzi meg, mely megóvja őket a párából adódó problémáktól.

A festésnek köszönhetően a fa bejárati ajtó felületét elzárjuk a nedvességtől, mely idővel elcsúfítaná az ajtót, valamint a szerkezet vetemedését okozhatná. A legtöbb esetben a fa bejárati ajtó ár magában foglalja a felületkezelés árát, melyet még a gyártás során végeznek el.

A felületkezelő anyagok felhordását az ajtó végső összeszerelése előtt végzik ipari körülmények között. Ennek köszönhetően az ajtó azon területei is megkapják a szükséges védelmet, melyek csak nehezen, vagy egyáltalán nem hozzáférhetőek. Ezek közé tartozik az ajtószárnyak éle, alja, valamint a gumitömítések helye.

Ajtócsere akció, ajtótípusok

A faajtók mérete eltérhet egymástól, ezeket az ajtónak helyet adó falnyílás belső méretei határozzák meg. A nyílászárók gyártása ma szabványnak megfelelő méretben, valamint egyedi méret szerint történhet. Az ár szempontjából az a szabványméretű bejárati ajtók olcsóbbak, mivel gyártásuk gyorsabb, valamint nagyobb számban történik. Használatuk többnyire újabb építésű házak, lakások esetén lehetséges, valamint ha a régi épület falnyílásainak mérete azonos.Az egyedi gyártású fa bejárati ajtók gyártása több időt vesz igénybe, ám bármilyen épület típus esetén elkészíthető velük a megfelelő méretű ajtó. Az egyedi méretű gyártás másik előnye, hogy lehetőségünk van akár teljesen a saját igényünknek megfelelő fa bejárati ajtó elkészítésére is.

Ajtócsere akció, az ajtó üvegezése

A fa bejárati ajtó tömör, illetve üvegezett kivitelben is elkészíthető. Az üvegezett fa bejárati ajtók többnyire családi házakban és üzletekben gyakori, használatukkal szabad kitekintést és természetes megvilágítást biztosíthatunk.

Az üvegezés az ajtószárnyakon fix és nyitható kivitelben is felszerelhető, valamint az ajtó oldal és felülvilágítója is üvegfelülettel kerül beépítésre. Ehhez minden esetben két vagy háromrétegű hőszigetelt üveget használnak.

 

Categories: Ajtóbeépítés | Tags: , , | Ajtócsere akció bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bejárati ajtócsere bontás nélkül

A bejárati ajtócsere bontás nélkül is lehetséges, a műveletet követően a régi szerkezet helyét egy modern nyílászáró veszi majd át. A módszerrel megszabadulhatunk a már nehezen használható, rossz állapotban lévő, valamint csúnya bejárati ajtónktól. A bontás nélkül csere segítségével elkerülhető a falak sérülése, így nem keletkezik a csere során por valamint törmelék, valamint nincs szükség a falak helyreállítására sem. A bontás nélküli csere gyors és tiszta, ezért a cserét követően hamar visszaálhat a rend az otthonunkban.

Miért előnyös a bejárati ajtócsere bontás nélkül?

A bontás nélküli ajtócsere számos előnyt tartogat a megrendelő számára. A bejárati ajtó cseréje a legtöbbször bontást követően történik. A bontási művelet során az ajtó környékén található falrész, valamint maga  a falnyílás is kisebb nagyobb mértékben megsérülhet. A bejárati ajtó beszerelését követően ezek a sérülések gipszkartonos, vagy pedig kőműves munkával kerülnek helyreállításra, valamint egy újrafestésre is szükség lesz. Ezek a helyreállítások természetesen további költséggel járnak, valamint időigényesek is, a festést követően pedig együtt napokig tarthat, mire helyreállíthatjuk a rendet.

A bejárati ajtócsere bontás nélkül történő kivitelezése során a régi nyílászáró keretét nem távolítjuk el a falnyílásból, csupán az ajtó nyílói kerülnek leszerelésre. A régi nyílók és az őket tartó pántok eltávolítását követően az új bejárati ajtó kerete a falban található ajtókerethez kerül rögzítésre. A bontás elhagyásával nem sérülnek a falak az ajtó környékén, így sem a bontás, sem pedig a javítás nem igényel további időt és költséget. A bontás nélküli ajtócsere így nem csak olcsóbb, tisztább, hanem gyorsabb is lesz.

A bontás nélküli ajtócserének köszönhetően akár egy frissen felújított helységben vagy előszobában is elvégezhető az ajtócsere, mivel a falnyílás és környéke nem sérül meg a csere során.

Mikor történhet a bejárati ajtócsere bontás nélkül?

A bontás nélküli ajtócsere egyik feltétele, hogy a meglévő ajtókeret állapota megfelelő legyen a művelet problémamentes elvégzéséhez. Ha a keret korhadt, sérült vagy hiányos, akkor nem lehetséges az ajtó cseréje csak a hagyományos módon.

Bontás nélküli ajtócsere lépései

Az ajtócserét megelőzően egy helyszíni felmérésre van szükség. Ilyenkor a helyszínre érkezik az egyik kollégánk, aki rögzíti az ajtó és a falnyílás pontos méreteit, illetve megállapítja, hogy az ajtó alkalmas-e a bontás nélküli cserére. Amennyiben a tok túl rossz állapotban, tájékoztat minket a további lehetőségekről. Ha a keret állapota megfelelővé teszi a bontás nélküli ajtócsere elvégzésére, akkor kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő műszaki és külső jegyekkel ellátott bejárati ajtót. A felvett méretek és igények alapján megkezdődhet az ajtó legyártása.

Fa bejárati ajtó gyártása és kiszállítás

A fa bejárati ajtó számos változáson esett át a technika fejlődése során. A modern körülmények és alapanyagok jobb minőségű, tartósabb és ellenállóbb bejárati ajtók gyártását teszik lehetővé. A fa bejárati ajtók gyártása során a borovi fenyőt a leggyakrabban használt faanyag. A rétegragasztással előállított, hossztoldott vagy toldás nélküli faanyagból tartós, szép, valamint vetemedésnek ellenálló bejárati ajtó gyártható le.A fa bejárati ajtó felülete festést, felületkezelést igényel. Ez a művelet megvédi az ajtó felületét a mindennapos használat során kialakult apró sérülésektől, valamint az időjárás káros hatásaitól. A megfelelő minőségű alapanyagok használatával megelőzhető hogy a pára, penész vagy erős UV fény kárt tegyen az ajtóban.

A felületkezelési eljárás még az ajtó összeszerelése előtt megtörténik, így a nem hozzáférhető, is eljut a szükséges védelem. A festett, majd pedig összeállított nyílászárók a gyártást követően akár azonnal is beépítésre kerülhetnek.

Az új fa bejárati ajtó beépítése bontás nélkül

A legyártott bejárati ajtó egy előre megbeszélt időpontban kiszállításra kerül. A beépítés során a régi ajtó nyílói leszerelésre kerülnek, valamint a tartópántokat is levágjuk. Az új fa ajtókeret a rögzítési pontoknál előfúrásra kerül, majd pedig ékek segítségével ideiglenesen rögzítjük a falnyílásban. Amennyiben meggyőződtünk róla hogy az elhelyezése tökéletes, akkor csavarok segítségével rögzítjük a régi ajtókeret belső oldalához. A falnyílás és a keretek közti hézag kitöltése PUR hab felhasználásával történik, majd pedig fa takaró lapokkal eltakarás kerül. Az ajtó vízzárása érdekében a küszöb két oldalát szilikonnal töltjük ki.

Categories: Ajtóbeépítés | Bejárati ajtócsere bontás nélkül bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Fa bejárati ajtó ár

A fa bejárati ajtó ár aszerint változhat, hogy milyen típusú vagy kialakítású nyílászárót választunk. Az árat befolyásoló tényezők közé tartozik a gyártáshoz használt faanyag fajtája, a zárak száma és típusa, valamint a beépített üvegezés. A nagyobb méretű falnyílásokba kétszárnyas fa bejárati ajtók is elhelyezhetőek, melyeket oldal vagy felülvilágítóval is elláthatunk. Ezeknél az ajtóknál az ár természetesen magasabb, mivel nagyobb mennyiségű fa, valamint több üveg szükséges a gyártásukhoz.

Fa bejárati ajtó ár, a fa bejárati ajtó gyártása és alapanyaga

A fa nyílászárók gyártásához a legnagyobb számban borovi fenyőt hsználnak, mivel számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Amellett hogy tartós, kiválóan alkalmas kültéri és beltéri használatra, könnyen megmunkálható, valamint az ára is megfelelő.

A fa bejárati ajtó gyártása rétegragasztott, hossztoldással előállított fa lecek használatával történik. A rétegragasztás során több rétegnyi faanyag felhasználásával érik el a megfelelő anyagvastagságot. Ennek hatására a szerkezet sokkal szilárdabb és ellenállóbb lesz, mely sokkal kevésbé hajlamos a vetemedésre.

A vetemedés problémájának kiküszöbölésével az ajtó élettartama jelentősen megnő, használata hosszú ideig tart, valamint nehézségek nélkül történik majd. A vetemedés megszüntetésével az ajtó zárása is tökéletes marad, így nem alakul ki huzat az apró réseken keresztül, melyek kihűthetnék otthonunkat.

A hossztoldott faanyag előállítása során a faanyagból eltávolításra kerülnek a hibás részek, a jó minőségű darabok pedig alig észrevehetően összetoldásra kerülnek. A módszer segítségével a faajtó ára nem csak megfizethető fa bejárati ajtót kapunk, hanem a felületük is hibáktól mentes lesz.

Igény szerint toldás nélküli faanyagból is legyárthatóak, ám a fa bejárati ajtó ár ez esetben jóval magasabb lesz. Ez annak tudható be, hogy a tökéletes felületű, megfelelő méretű és görcsöktől mentes faanyag elég ritka.

A fa bejárati ajtó ára felületkezeléssel

A fa nyílászárók, főként a kültéri használatban lévők minden esetben felületkezelést igényelnek. A felületkezelés segítségével nem csak látványosabbá tehetjük a fa bejárati ajtó felületét, hanem meg is védhetjük az időjárás hatásaitól. A lazúros vagy festékkel történő kezelést egy gomba és penész gátló anyag használata előzi meg, mely megóvja őket a párából adódó problémáktól.

A festésnek, lakkozásnak köszönhetően a fa bejárati ajtó felületét elzárjuk a nedvességtől, mely idővel elcsúfítaná az ajtót, valamint a szerkezet vetemedését okozhatná. A legtöbb esetben a fa bejárati ajtó ár magában foglalja a felületkezelés árát, melyet még a gyártás során végeznek el.

A felületkezelő anyagok felhordását az ajtó végső összeszerelése előtt végzik ipari körülmények között. Ennek köszönhetően az ajtó azon területei is megkapják a szükséges védelmet, melyek csak nehezen, vagy egyáltalán nem hozzáférhetőek. Ezek közé tartozik az ajtószárnyak éle, alja, valamint a gumitömítések helye.

Fa bejárati ajtó ár, ajtótípusok

A fa bejárati ajtók mérete eltérhet egymástól, ezeket az ajtónak helyet adó falnyílás belső méretei határozzák meg. A nyílászárók gyártása ma szabványnak megfelelő méretben, valamint egyedi méret szerint történhet. Az ár szempontjából az a szabványméretű bejárati ajtók olcsóbbak, mivel gyártásuk gyorsabb, valamint nagyobb számban történik. Használatuk többnyire újabb építésű házak, lakások esetén lehetséges, valamint ha a régi épület falnyílásainak mérete azonos.Az egyedi gyártású fa bejárati ajtók gyártása több időt vesz igénybe, ám bármilyen épület típus esetén elkészíthető velük a megfelelő méretű ajtó. Az egyedi méretű gyártás másik előnye, hogy lehetőségünk van akár teljesen a saját igényünknek megfelelő fa bejárati ajtó elkészítésére is.

Fa bejárati ajtó ár, az ajtó üvegezése

A fa bejárati ajtó tömör, illetve üvegezett kivitelben is elkészíthető. Az üvegezett fa bejárati ajtók többnyire családi házakban és üzletekben gyakori, használatukkal szabad kitekintést és természetes megvilágítást biztosíthatunk.

Az üvegezés az ajtószárnyakon fix és nyitható kivitelben is felszerelhető, valamint az ajtó oldal és felülvilágítója is üvegfelülettel kerül beépítésre. Ehhez minden esetben két vagy háromrétegű hőszigetelt üveget használnak.

 

Categories: Ajtóbeépítés | Tags: , , | Fa bejárati ajtó ár bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Új ajtó régi tokba építve

Az új ajtó régi tokba való beépítésével elkerülhető a hagyományos ajtócsere során keletkező falsérülés. Ennek köszönhetően az ajtó cseréje nemcsak gyorsabb lesz, de jelentősen kisebb felfordulással, kosszal, valamint költséggel jár. A bontás és az azt követő helyreállítás nélkül a művelet sokkal gyorsabban elvégezhető, így a rend is hamarabb helyreáll otthonunkban.

Új ajtó régi tokba, a bontás nélküli ajtócsere előnyei

A bontás nélküli ajtócsere során az új ajtó régi tokba, egészen pontosan a régi tok mögé kerül beszerelésre. A hagyományos ajtócsere során szükséges bontás a falak sérülését okozhatja, amelyek helyreállítása további időt és költséget jelent a használóinak.

Az új ajtó régi tokba történő beépítésével megelőzhetjük a falsérülések kialakulását, így nem csak gyorsabb, de tisztább is lesz az új nyílászáró beépítése. A régi ajtókeret további gondozása jóval kevesebb erőfeszítést igényel majd, mivel részben, vagy pedig teljes mértékben el lesz takarva. Ennek érdekében az új ajtó beépítését követően a régi szerkezetből látszódó részt takaró lecekkel borítjuk be.

Mi az előfeltétele, hogy az új ajtó régi tokba kerüljön?

A bontás nélküli ajtócsere csak abban az esetben végezhető el, ha a régi bejárati ajtó tokja megfelelő állapotnak örvend. Amennyiben a régi ajtókeret hiányos, sérült, vagy pedig nagyon rossz állapotban van, nem alkalmas a bontás nélküli ajtócsere elvégzésére. A rossz állapotú ajtókeret nem képes hosszútávon elviselni az új szerkezetet, ez pedig problémákkal járó használatot eredményezne. Amennyiben ez a helyzet áll fent, mindenképpen a szerkezet kibontására, valamint a teljes ajtó cseréjére szükség van.

Új ajtó régi tokba, a bontás nélküli ajtócsere menete

Az új ajtó régi tokba történő beépítése nem számít ritka dolognak, kivitelezése csak néhány lépésben tér el a hagyományos ajtócserétől.

Az ajtó megrendelése és a helyszíni felmérés

Miután döntésre jutottunk az ajtó cseréjével kapcsolatban, egy helyszíni felmérés szükséges. A helyszínre érkező munkatársunk ellenőrzi, hogy az ajtó cseréje milyen módon kivitelezhető. A bontás nélküli ajtócsere legfontosabb feltétele, hogy a régi ajtókeret állapota megfelelő legyen. Ezt követően rögzíti az ajtó és falnyílás pontos méreteit, valamint az új bejárati ajtó majdani színét, külső jegyeit, valamint műszaki paramétereit.

Az ajtó gyártása és helyszínre szállítása

A helyszíni felmérésen rögzített méretek és felvett igények alapján kerül legyártásra a nyílászáró. Az új ajtó régi tokba való beszereléséhez egyedi méretben gyártott fa bejárati ajtó szükséges. Ennek segítségével garantálható, hogy a beépítés problémáktól mentes legyen.A kiválasztott alapanyagban és a megfelelő színnel ellátott fa bejárati ajtó gyártását és összeszerelését követően egy megfelelő időpontban kiszállításra kerül a nyílászáró. A helyszínre érkezve az ajtó azonnal készen áll a beépítésre.

A bontás nélküli ajtócsere lépései

Az új ajtó régi tokba történő beépítésének első lépéseként eltávolításra kerülnek az ajtó szárnyai, valamint az azokat tartó pántok. Az új bejárati ajtó kerete a rögzítési pontokon előfúrásra kerülnek, majd pedig elhelyezésre kerülnek a régi ajtókeret mögött. Miután meggyőződtünk a pontos elhelyezkedésről, csavarok segítségével rögzítjük az új ajtó keretét, majd pedig felhelyezzük az ajtó nyílóját.

A két keret, valamint a falnyílás közti hézag feltöltéséhez Pur habot használunk. A száradást követően a Pur habbal kezelt részt, valamint a régi keret még látható elemeit takaró lecek segítségével borítjuk be.

Categories: Ajtóbeépítés | Új ajtó régi tokba építve bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Dupla ajtó, parasztajtó cseréje

A dupla ajtó a parasztházak jellegzetes nyílászárója, mely az épület bejárati ajtójaként szolgál. Ennél a típusnál a bejárati ajtó két szárnya egymás mögött helyezkedik el. Külsejük a régi idők klasszikus jegyeit hordozza, mely kiválóan illeszkedik az épület stílusához. Az ország területén szinte bárhol találunk ezekből az épületekből, viszonylag népszerűek az emberek körében, nyaralóként, vidéki házkánt, valamint lakhatás szempontjából is. A felújítás során sokan próbálják megőrizni az épület klasszikus jellegét, nincs ez máshogy a nyílászáró csere során sem.

Dupla ajtó felhasználási helyei

A dupla ajtó, ismertebb nevén parasztajtó elsősorban a régi parasztházaknál található meg. A dupla ajtó megnevezés a két ajtószárnyra utal, melyek egymás mögött kerülnek felszerelésre. A két ajtószárny a bejárati ajtó hőszigetelését volt hivatott biztosítani, ám inkább a biztonsági szerepet töltött be.

Dupla ajtó

Dupla ajtó

A klasszikus parasztajtó ajtószárnyai közül a kinti ajtószárny kifelé, a belső oldalon elhelyezett pedig befelé nyílik. A nagyobb méretű, szélesebb falnyílások akár kétszárnyas dupla ajtó beépítését is lehetővé tették, ezeknél 2-2 ajtószárny volt felszerelve.

A külső nyíló általában tömör kivitelű volt, mely nagyobb védelmet nyújtott, valamint megakadályozta az épületbe való belátást is. A belül található ajtószárnyak üvegezés a természetes fényt biztosította a helység számára, valamint a kilátást a bent lévők számára. Ez természetesen csak a nyitott külső szárnyak esetében volt lehetséges. A külső szárnyakat főként éjszaka használták, valamint amikor senki nem tartózkodott otthon.

Sok esetben a külső szárnyakat is üvegezéssel látták el, ezáltal nem csak szebb és látványosabb volt az összkép, de a természetes fény is bejutott az épületbe.

Dupla ajtó, parasztajtó gyártása

A dupla ajtó mérete nem felel meg a mai szabványoknak, ezért csere esetén az egyedi méretű gyártás nyújt segítséget számunkra. A pontos méretek segítségével a régivel akár teljesen megegyező megjelenésű ajtót kapunk. Az ajtó a mai igényeknek megfelelő minőségben készül majd el, így jobb hőszigetelés, megbízhatóság, valamint biztonság jellemzi őket.

Az újonnan gyártott egyedi méretű dupla ajtó készítése modern eszközök és anyagok segítségével történik, viszont az ajtó megőrzi majd a klasszikus jellegét. Ennek köszönhetően a parasztházunk jellege nem változik az ajtó cseréjét követően sem.

A gyártáshoz rétegragasztott borovi fenyő leceket használnak, Ezek a többrétegnyi összeragasztott faanyagnak köszönhetően sokkal szilárdabb nyílászárót eredményeznek, melyeknél minimálisra csökken a vetemedés kockázata.

A fa bejárati ajtók felületét a tartósságuk megőrzése érdekében felület kezelik. A felületkezelés segítségével az ajtó hosszú időn keresztül megtartja minőségét, valamint a ráhulló csapadék sem tesz kárt bennük. A dupla ajtók festésére még az összeszerelés előtt kerül sor, így garantálható hogy mindenhová jusson a szükséges festésből.


Dupla ajtó, parasztajtó beépítése

A dupla ajtó cseréje az esetek többségében a meglévő bejárati ajtó rossz állapota miatt történik. A megrendelést megelőzően egy helyszíni felmérésre van szükség a pontos méretek rögzítéséhez. A méretek mellett az ajtó formavilága, stílusa, valamint is rögzítésre kerül. Ennek köszönhetően lehetőségünk van a régivel akár teljes mértékben megegyező ajtót gyártatni, valamint attól eltérőt is.

A helyszíni felmérést követően a felvett adatok alapján megkezdődhet a nyílászáró gyártása. A gyártás befejeztével a dupla ajtó kiszállításra kerül, a régi szerkezet kibontását követően pedig azonnal be is építhető.

A bontási művelet nagy odafigyelést és óvatosságot igényel annak érdekében, hogy a falak a lehető legkisebb mértékben sérüljenek. A keret elfűrészelését követően óvatos feszegetéssel kerülnek kibontásra a keret darabjai. A bontást követően a falnyílásból eltávolítjuk a törmeléket és a port, majd pedig ékekkel rögzítjük az új ajtó keretét.

A végleges rögzítés előtt gondoskodunk a keret pontos elhelyezkedéséről, majd pedig csavarokkal véglegesen rögzítjük a falnyílásban. Következő lépésként felszerelésre kerülnek az ajtó külső és belső szárnyai, valamint a kilincsek is. A falnyílás és a keret közti néhány centis hézag PUR habbal töltődik fel, majd pedig fa takaró lecekkel kerül lefedésre. A dupla ajtó beépítésének végső lépéseként igény szerint kijavításra kerülnek a bontásból eredő falsérülések is, melyek ezt követően újrafesthetőek lesznek.

Categories: Ajtóbeépítés | Tags: , | Dupla ajtó, parasztajtó cseréje bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Fa bejárati ajtó gyártás borovi fenyőből

A fa bejárati ajtó gyártás az egyéb anyagok megjelenése ellenére továbbra is nagy számban történik. A műanyag és fém nyílászárók ridegségével szemben a fa barátságos. Díszes és természetes mintázata még az egyszerűbb külsejű fa bejárati ajtók felültét is látványossá teszi. A fa bejárati ajtók a technika fejlődésének köszönhetően semmiben sem maradnak el a műanyag vagy fém társaiktól. Így a természetes anyagok kedvelői számára kiváló választás lehet a nyílászáró csere során.

Fa bejárati ajtó hőszigetelése

A modern nyílászárók gyártása során kiemelt figyelmet fordítanak a hőszigetelésre. A magas energiaárak miatt ma fontos szempont, hogy a lehetőségek szerint a leghatékonyabb hőszigeteléssel legyen ellátva a bejárati ajtó. Ezzel csökkentve az épület fűtésének költségeit.

A fa természetes szigetelőképességét az ajtó falcaiban található, dupla gumitömítés teszi még hatékonyabbá. Ez a tömítés az ajtó nyílója és a keretek találkozásánál kerül felszerelésre. Az ajtó záródásakor összenyomódnak, ezzel gátolva meg a levegő szabad átjárását az apró hézagokon keresztül.

A fa bejárati ajtó gyártásához használt alapanyag

A fa bejárati ajtó gyártására többféle fafajta is alkalmas. Ezek közül az egyik leggyakrabban előforduló fa a borovi fenyő, de gyakoriak a lucfenyőből, tölgyből, vagy merantiból készült példányok is.

A borovi fenyő egy látványos rajzolattal, sárga, valamint vörös árnyalatú fa, amely külső és belső felhasználásra is kiválóan alkalmas.

A fa bejárati ajtók a megfelelő felületkezeléssel ellátva védelmet kapnak az időjárás káros hatásaival szemben, mint például a rájuk hulló eső, vagy az erős UV sugárzás. Ezt a felületkezelést 7-8 évente megújítva hosszú évtizedeken keresztül megőrizhetjük felületük szépségét és állapotát.

A borovi fenyőből gyártott bejárati ajtók gyártása rétegragasztott faanyagból történik. A módszernek köszönhetően az ajtó szerkezeti szilárdsága jelentősen megnő. Emellett a nyílászáró vetemedésre való hajlama is minimálisra csökkenthető. Az előállításhoz a faanyag több rétegben kerül összeragasztásra, egymásra ellentétes száliránnyal.

A fa bejárati ajtó gyártás hossztoldott illetve toldásmentes faanyagból is történhet. A hossztoldás során a faanyagból eltávolításra kerülnek a hibás vagy görcsös részek. Így az összetoldott darabokból álló fa lecek sokkal esztétikusabb látványt nyújtanak majd. A gyártás toldásmentes faanyagból is lehetséges, ám a tökéletes méretű és hibátlan felületű faanyag ritkasága miatt ez jelentős többletköltséggel járhat.

Fa bejárati ajtó gyártás – Az ajtó méretei

A fa bejárati ajtó szinte bármilyen méretben, illetve többféle beépítési mélységgel elkészíthető. Így az egyedi méretű gyártásnak köszönhetően pedig bármilyen falnyílás esetében legyártható a megfelelő fa bejárati ajtó.

Az ajtó profilvastagsága, beépítési mélysége általában 68,78, vagy 90 milliméter, emellett a 100 milliméteres vastagságú, passzív házaknál használt fa bejárati ajtó is kiválasztató otthonunk számára.

A bejárati ajtó gyártása többféle szabvány méretben történik, melyek általában az újabb építésű épületek esetében kerülnek beépítésre. Amennyiben régebbi szabványnak megfelelő panellakásban, társasházban vagy családi házban szeretnénk nyílászárót cserélni, az esetek többségében az egyedi méretben történő gyártás nyújthat megoldást számunkra.

Az egyedi gyártás segítségével bármilyen falnyílás számára legyártható a megfelelő méretű bejárati ajtó. A falnyílás pontos méreteinek rögzítése a helyszíni felmérés során történik. A nyílászáró gyártása az itt felvett méretek, valamint a megrendelő igényei szerint történik.


Fa ajtó felületkezelése

A fa bejárati ajtók gyártása során a felületkezelés fontos lépés, főként a kültéri bejárati ajtók esetében, melyek közvetlenül ki vannak téve az időjárás hatásainak. Az ajtók elemeit még a végső összeszerelés előtt ellátják a szükséges védelemmel. Ez megóvja az ajtót a ráhulló csapadékoktól, a párától, valamint a fát károsító gombáktól vagy penésztől. A felületkezelésnek köszönhetően a bejárati ajtó felülete éveken át tartó védelmet kap, mely kezelést 7-8 évente megújítva nagyon hosszú ideig megőrzik a majd a felületük szépségét, valamint állapotát.

A bejárati ajtó felületkezelésének két módja létezik. Lehetőségünk van a RAL színskálából kiválasztani a számunkra megfelelő színt. Ami teljes mértékben beborítja majd az ajtó felületét, eltakarva a fa mintáját is. Amennyiben szeretnénk megőrizni a fa természetes, egyedi mintázatát, abban az esetben a lazúrral történő védelmet válasszuk.

Categories: Bejárati ajtó | Tags: , | Fa bejárati ajtó gyártás borovi fenyőből bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ajtócsere árak befolyásoló tényezői

Az ajtócsere árak szinte minden esetben több tényezőből állnak, melyekbe bele tartoznak az ajtó gyártásához használt anyagoktól kezdve a szállítási és beszerelési költségek is. Amennyiben ajtócsere előtt állunk, a megrendelést megelőzően mindenképpen érdemes tisztázni, hogy az árajánlat mit is tartalmaz pontosan. A kérdést tisztázva elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket a megrendelés és a beépítés között, valamint összehasonlítási alapot is kaphatunk az aktuális árakról. De mit is tartalmaz a megrendeléskor kapott árajánlat.

Ajtócsere árak – az ajtó kialakítása

Az ajtócsere költségei elsősorban a legyártandó ajtó paramétereitől függ, ebbe beletartoznak a nyílászáró méretei, kialakítása, valamint a felszereltsége is. Az ajtó szabvány, illetve egyedi méretben is legyártható, ennek méreteit általában a kialakított falnyílás határozza meg.

Ajtócsere árak

Ajtócsere árak

Egy kétszárnyas bejárati ajtó értelemszerűen több alapanyagot és szerelvényt igényel, ezáltal a gyártási költség természetesen magasabb lehet, mint egy egyszárnyas bejárati ajtó esetében. Egyes falnyílások, egyszárnyas, illetve kétszárnyas ajtó beszerelése eseté is megfelelő mérettel rendelkeznek ahhoz, hogy oldal vagy felül világítóval legyenek kiegészítve. Ezek fix, illetve nyitható kivitelben is elkészíthetőek, természetesen hatást gyakorolva az ajtócsere árára.

Az ajtó mérete és kivitele

Az ajtó gyártása szabványméretben a tömeges termelésnek köszönhetően alacsonyabb, valamint sokkal hamarabb is elkészíthetőek. Az egyedi gyártás némileg hosszabb időt igényel, ám bármilyen falnyílás számára elkészíthetőek a kívánt méretű nyílászárók. Valamint az ajtó külső jegyein is változtathatunk, mint például a szín, forma, vagy akár az üvegezés típusa.

Ajtócsere árak – A gyártás költségei

Otthonunk bejárati ajtajának cseréje során többféle alapanyagból készült nyílászáró áll rendelkezésünkre, melyek közül kiválaszthatjuk a számunkra szimpatikus, valamint megfelelő árfekvésű bejárati ajtót.

Műanyag bejárati ajtók

A műanyag bejárati ajtókat nagyon jó szigetelés és záró képesség, alacsony ár, valamint egyszerű használat jellemzi. Festést nem igényelnek, karbantartásuk pedig könnyen elvégezhető, mindössze évi egy-két egy olajozást igényelnek.

Fa bejárati ajtók

A fa nyílászárók ára kicsit magasabb a műanyagból készült példányoknál, ám cserébe egy egyedi mintával ellátott, kellemes látványú és érintésű, természetes anyagból készült ajtó fogad minket az otthonunkba érkezéskor. A borovi fenyőből készült ajtók nemcsak szépek, hanem tartósak is.

Felületük némi gondozást követően akár évtizedekig megőrzi majd minőségét. A bejárati ajtókhoz használt faanyag felülete festékkel, illetve lazúrral is kezelhető, attól függően, hogy az ajtót a természetes mintájával, vagy az általunk kívánt színben szeretnénk látni.

Műanyag bejárati ajtók

Az alumínium bejárati ajtók a nyílászáró gyártás csúcstermékei, melyek modern, elegáns külsőt kölcsönöznek az épület számára. Bármilyen színnel elláthatóak, a szinterezésnek köszönhetően nem pattogzik le a felületükről a festék, újrafestésre csak nagyobb felületi sérülések esetén van szükség. A felhasznált alapanyagnak köszönhetően magasabb árfekvésűek, ám cserébe a legintenzívebb használat sem árt meg nekik az évek során.


Helyszínre szállítás és az ajtó beépítése és a beépítés módjai

A megrendelést követően megkezdődhet a gyártás, melynek végeztével a nyílászáró egy mindkét fél számára alkalmas időpontban kiszállításra kerül a bejárati ajtó. Az ajtócsere árak a nyílászáró beépítését is tartalmazzák, amennyiben úgy állapodunk meg az árajánlat kérés során.

A bejárati ajtó ára a gyártás mellett tartalmazza a késztermék kiszállítását, a régi nyílászáró kibontását és igén szerinti elszállítását, az ajtó beépítést, szükség szerint a falazat helyreállítását. A beépítés költségeibe beletartoznak a művelethez szükséges eszközök és anyagok is. Így a műveletet követően egy azonnal használható bejárati ajtót kapunk.

Categories: Bejárati ajtó | Tags: | Ajtócsere árak befolyásoló tényezői bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ajtócsere tok nélkül

Az ajtócsere tok nélkül, illetve annak a falból való kibontása nélkül is elvégezhető. Ezt a módszert bontás nélküli ajtócserén, vagy tokráépítésnek nevezzük. Használatával elkerülhető az ajtócserével járó bontási törmelék, por vagy kosz. Mivel a nagy óvatosságot igénylő, időigényes bontási folyamat kimarad az ajtó cseréjekor, így jelentősen hamarabb elvégezhető az ajtó cseréje, valamint hamarabb helyreállhat a rend az otthonunkban.

Ajtócsere tok nélkül – Bontás nélküli ajtócsere

A hagyományos ajtócsere a régi szerkezet teljes kibontásával járhat, ami a falak sérülését eredményezheti. A sérülések kijavítása további költségeket jelenthet, valamint az falakat újra is kell festeni. A bontás nélküli ajtócserével elkerülhetjük ezeket a sérüléseket és költségeket, valamint az ajtó beépítése is jelentésen gyorsabb, valamint olcsóbb.

A módszer során a régi bejárati ajtó nyílói leszerelésre kerülnek, az ajtószárnyat tartó pántok levágása után a küszöb kibontásra kerül. A régi ajtókeret belső oldalához kerül rögzítésre majd az új bejárati ajtó kerete, így a régi szerkezet belülről már nem lesz látható.

A régi szerkezet fölösleges elemeinek eltávolítása után az új bejárati ajtó kerete előfúrásra kerül a rögzítési pontjain, majd ideiglenesen ékekkel a helyén tartva elfoglalja helyét a régi ajtókeret mögött. Egy alapos mérést és ellenőrzést követően a két keret csavarokkal kerül rögzítésre egymáshoz, valamint a falnyíláshoz.

A rögzített keretre felszerelésre kerül az ajtó nyílója, a szerelési hézagok feltöltése pedig Pur hab használatával történik. A hab száradását követően az új ajtó anyagával és színével megegyező takaróelemek segítségével kerül beborításra a hézag, valamint a régi szerkezet még látható része, így az már csak kívülről lesz látható.

Az ajtó rögzítést követően a küszöb alatti rész egy vízzáró szilikon réteggel zárja el a nedvesség útját, nehogy a víz a szerkezet alá kerüljön egy esetleges felmosás során. Az ajtó könnyű használatához egy végső finombeállítás is szükséges, mely az akadásoktól mentes nyitást és zárást biztosít számunkra.

A bontás nélküli ajtócsere előnyei

Az ajtócsere tok nélküli kivitelezése azokban az esetekben lehet igazán előnyös, mikor frissen festett vagy tapétázott a helység. A bontás során a burkolatok, valamint a fal vakolatrétege az állapotától függően kisebb nagyobb mértékben sérülhet, ha a helység csempézve vagy tapétázva van, akkor ezek is sérülhetnek.

Az ajtócsere tok nélkül könnyedén és gyorsan kivitelezhető, jelentős összeget megtakarítva ezzel a felhasználóinak. A költségek csökkenése elsősorban a rövidebb időt igénylő beszerelésből, kisebb anyag szükségletből, valamint a sérülések nélküli kivitelezésből származik.

A bontás nélküli ajtócsere segítségével könnyedén és gyorsan válthatjuk le a régi, elavult vagy pedig nagyon rossz állapotnak örvendő bejárati ajtónkat, melyek használata régóta keseríti meg mindennapjainkat. Az új ajtó a falak sérülése nélkül kerül beépítésre, jelentősen javítva otthonunk hő és hangszigetelését.

Milyen esetben javasolt az ajtócsere tok nélküli elvégzése?

A falak sérülése, a bontással járó kosz és a felfordulás sokak elriaszt attól, hogy a kicseréltesse a már régóta rossz állapotban lévő bejárati ajtaját. Amennyiben a régi bejárati ajtó cseréje már nem tűr halasztást, de szeretnénk a nemrég festett vagy burkolt falak sérülését elkerülni, akkor megfelelő választás számunkra.A bontás nélküli ablakcsere az esetek többségében elvégezhető, ám egyik fontos előfeltétele, hogy a régi ajtókeret állapota kielégítő legyen. Ha a régi keret állapota megfelelő, akkor elvégezhető a bontás nélküli beépítés. Ha az állapot nem megfelelő, korhadt vagy hiányos, akkor az ajtócserét csak a hagyományos módon, bontást követően javasolt elvégezni.

Categories: Ajtóbeépítés | Ajtócsere tok nélkül bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Lépcsőházi bejárati ajtócsere

Lépcsőházi bejárati ajtócsere a panellakásokban, társasházakban kerül elvégzésre. A bejárati ajtó használatával megvédhetjük a lakásunkat, családunkat, valamint értékeinket, valamint ezen keresztül közlekedhetünk a külvilág és az otthonunk között. A lépcsőházban elhelyezett bejárati ajtók ugyan nincsenek kitéve a természet erőinek, ám fontos hogy megfelelő hang és hőszigetelést biztosítsanak a lakás számára.

Lépcsőházi bejárati ajtócsere – A bejárati ajtó alapanyaga

A bejárati ajtó gyártása a ma már klasszikusnak mondható fa használata mellett egyéb anyagokból is történhet, mint a műanyag, vagy pedig a különböző fémek. Az ajtó használatában, valamint a műszaki jellemzőiben nincsenek komoly eltérések, a hőszigetelési értékük pedig szintén hasonló.

  • Műanyag bejárati ajtó

A műanyag bejárati ajtó PVC-ből készül, ennek köszönhetően nagyon jó ár-érték aránnyal bírnak. Az alapanyagnak köszönhetően tartósak, felületük kemény, ellenállóak a párával szemben. A műanyag bejárati ajtók felülete fehér, festést és időszakos újrafestést pedig nem igényel. A fehértől eltérő színben is elkészíthetőek, ehhez a nyílászáró fóliázása szükséges.

A megfelelő hőszigetelés biztosításához a műanyag bejárati ajtók profiljai üreges kialakításúak, melyek a bennük lévő levegőt hasznosítják. A bejárati ajtó nyílója és a keret közt két gumitömítés fut végig, melyek a legapróbb hézagokat is kitöltik, megakadályozva hogy az ajtó huzatos legyen.

  • Fa bejárati ajtó

A fa bejárati ajtók gyártása többféle faanyag felhasználásával is történhet. A borovi fenyő az egyik leggyakrabban használt fa a nyílászárók készítése során. Nem csak tartós, de könnyen megmunkálható, valamint ellenálló a természet hatásaival szemben.

A régi ajtókra jellemző vetemedés rétegragasztott faanyag használatával kerülhető el, ennek hatására az ajtó szilárdsága is megnő. A gyártás során hossztoldott, hibakiejtett anyagot használnak, melyekből eltávolításra kerülnek a hibás darabok.

A fa bejárati ajtó felülete festékkel vagy lazúrral bevonva megfelelő védelmet kap a gombásodás, penész, valamint a levegő páratartalmával szemben.

  • Acél biztonsági ajtó

Az acél biztonsági ajtók kizárólag belső használatra alkalmasak, ezért kiváló választás egy panellakás vagy társasházi lakás számára. Az acélszerkezetnek köszönhetően egy ilyen ajtó nem csak komoly kihívást jelent egy betörő számára, de hatalmas zajjal is jár, így sok esetben meg se próbálkoznak a behatolással.Az acél szerkezet nyújtotta védelmet az acéllemezek, valamint süllyesztett tartópántok egészítik ki, így védve az ajtót a kifeszítéstől, valamint az átolvasztástól. Az acél biztonsági ajtó külső és belső oldalán MDF borítással kerül ellátásra, melyet 5 festék réteg, valamint 3 rétegnyi lakk teszi még vonzóbbá a szemünknek.

Categories: Ajtóbeépítés | Tags: | Lépcsőházi bejárati ajtócsere bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Beltéri ajtócsere panelban

A beltéri ajtócsere panelban történő elvégzésére többféle alapanyagú, kivitelű és kialakítású nyílászárót alkalmas. A beltéri ajtók az épület belső terei közt biztosítják számunkra a közlekedés lehetőségét, illetve a diszkréció megteremtését. Kialakításukban egyszerűbbek, mint a bejárati ajtók, ennek köszönhetően a kiválasztásuk során nagyobb figyelmet fordíthatunk az ajtó külső vonásaira.

Beltéri ajtócsere panelban

Beltéri ajtócsere panelban

Beltéri ajtócsere panelban – milyen esetekben szükséges a beltéri ajtó cseréje?

Az épület belsejében elhelyezett nyílászárók rendszeres használat alatt állnak. Az intenzív használat miatt az ajtó előbb utóbb cserére szorulhat, melynek során kibontásra kerülnek, helyükre pedig egy beltéri ajtó kerül beépítésre. A gyengébb minőségű beltéri ajtók esetében a csere általában hamarabb válik szükségessé, mivel egy ilyen ajtó használata rendszeres nehézségekkel járhat.

A beltéri ajtók cseréjének másik gyakori oka, hogy a már régóta a tulajdonunkban lévő, vagy pedig újonnan vásárolt panellakás beltéri ajtóinak külsejével nem vagyunk elégedettek. A régi, sok esetben fából készült beltéri ajtókat előnyösebb kialakítású fa, műanyag vagy akár üvegajtóra is cserélhetjük, melyekkel a belső terek esztétikumát is javíthatjuk. Egy jól kiválasztott nyílászáró akár egy bútor szépségével könnyedén felérhet, így cseréjük esetén érdemes időt szánni a megfelelő beltéri ajtó kiválasztására.

Beltéri ajtócsere panelban – a megrendeléstől az ajtó beépítéséig

Az ajtócsere első lépéseként el kell döntenünk, hogy a régi nyílászáró helyére milyen beltéri ajtót szeretnénk beépíteni. A helyszíni felmérés során egy szakember érkezik a panellakásba, aki felveszi az ajtó és a falnyílás méreteit, az új nyílászáró nyitásirányát és kialakítását, valamint megválaszolja az ajtócserével kapcsolatban felmerülő kérdéseinket. Miután sikerült döntésre jutnunk az új ajtóval kapcsolatban, megkezdődhet a beltéri ajtó gyártása.

Beltéri ajtócsere panelban – A beltéri ajtó alapanyaga

A beltéri ajtó cseréje során a panellakásba több féle alapanyagból készült szerkezetet közül választhatjuk ki a nekünk tetszőt. Az esetek többségében fa nyílászáró kerül beépítésre, de a műanyag beltéri ajtó, valamint az üvegajtók használata is egyre gyakoribb.

A fa beltéri ajtók napjainkban túlnyomórészt borovi fenyőből készülnek, mely tartós és ellenálló a mindennapos használattal szemben, valamint szép és természetes felülettel rendelkeznek. Egyedi és látványos külsejüknek köszönhetően nagymértékben feldobhatják a helységet.

Üvegajtók

Az üvegajtók használatával otthonunk belső terei légiesebbé tehetőek, emellett elegáns, modern hatást keltenek. Az ajtó anyagául szolgáló üveg átlátszó, illetve savmart kivitelben is elérhető, így akár egy hálószobába is elhelyezhetőek anélkül, hogy az átlátás miatt aggódnánk.

Műanyag beltéri ajtók

A PVC-ből előállított műanyag beltéri ajtók számos előnyös tulajdonságának köszönhetően kiváló választás lehet bármilyen épülettípusba. Anyagukra és felületükre nincs hatással a pára, ezért fürdőszoba ajtónak is kiváló választás lehet. Gyártásuk fehér színben történik, de felületük laminálható, ezért több féle szín, illetve fa hatású minta kialakítása is lehetséges.

Beltéri ajtócsere panelban – Az ajtó beépítése

A helyszínen rögzített igényeik alapján legyártott beltéri ajtó a gyártást követően a kiszállításra kerül, ezután pedig megkezdődhet a szerkezet beépítése is. A beltéri ajtócsere panelben végezve a többi épülettípushoz képest jelentősen kevesebb törmelékkel, valamint kisebb mértékű falsérüléssel jár, a falakon található vékony vakolatrétegnek köszönhetően.A régi ajtó nyílóinak leszerelése után az ajtókeret szárai elvágásra kerülnek, majd pedig óvatos feszegetést követően eltávolításra kerülnek a falnyílásból. A bontás során keletkezett por és törmelék eltakarítását követően az ajtó kerete elhelyezésre kerül a falnyílásban.

Az utólag szerelhető tokos beltéri ajtók mellett geréb vagy pallótokos ajtókeret is beszerelésre kerülhet. Ennek rögzítéséhez általában elegendő a hézagok kitöltéséhez használt Pur hab, de csavarok segítségével is rögzíthető a keret a falnyíláshoz. Utóbbi esetben a csavarok elrejtéséhez fa dugókat használnak, mely kitakarja a csavarok fejét. A Pur hab kötési ideje alatt ajtókeret kitámasztók kerülnek elhelyezésre a tok szárain, mely megakadályozza a keret összenyomódását.

A beltéri ajtócsere utolsó lépéseként felhelyezésre kerülnek az ajtó nyílói, valamint a használatukhoz használt kilincsek is elfoglalják a helyüket.

Categories: Ajtóbeépítés | Beltéri ajtócsere panelban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva