browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Új ajtó régi tokba építve

január 17, 2018

Az új ajtó régi tokba való beépítésével elkerülhető a hagyományos ajtócsere során keletkező falsérülés. Ennek köszönhetően az ajtó cseréje nemcsak gyorsabb lesz, de jelentősen kisebb felfordulással, kosszal, valamint költséggel jár. A bontás és az azt követő helyreállítás nélkül a művelet sokkal gyorsabban elvégezhető, így a rend is hamarabb helyreáll otthonunkban.

Új ajtó régi tokba, a bontás nélküli ajtócsere előnyei

A bontás nélküli ajtócsere során az új ajtó régi tokba, egészen pontosan a régi tok mögé kerül beszerelésre. A hagyományos ajtócsere során szükséges bontás a falak sérülését okozhatja, amelyek helyreállítása további időt és költséget jelent a használóinak.

Az új ajtó régi tokba történő beépítésével megelőzhetjük a falsérülések kialakulását, így nem csak gyorsabb, de tisztább is lesz az új nyílászáró beépítése. A régi ajtókeret további gondozása jóval kevesebb erőfeszítést igényel majd, mivel részben, vagy pedig teljes mértékben el lesz takarva. Ennek érdekében az új ajtó beépítését követően a régi szerkezetből látszódó részt takaró lecekkel borítjuk be.

Mi az előfeltétele, hogy az új ajtó régi tokba kerüljön?

A bontás nélküli ajtócsere csak abban az esetben végezhető el, ha a régi bejárati ajtó tokja megfelelő állapotnak örvend. Amennyiben a régi ajtókeret hiányos, sérült, vagy pedig nagyon rossz állapotban van, nem alkalmas a bontás nélküli ajtócsere elvégzésére. A rossz állapotú ajtókeret nem képes hosszútávon elviselni az új szerkezetet, ez pedig problémákkal járó használatot eredményezne. Amennyiben ez a helyzet áll fent, mindenképpen a szerkezet kibontására, valamint a teljes ajtó cseréjére szükség van.

Új ajtó régi tokba, a bontás nélküli ajtócsere menete

Az új ajtó régi tokba történő beépítése nem számít ritka dolognak, kivitelezése csak néhány lépésben tér el a hagyományos ajtócserétől.

Az ajtó megrendelése és a helyszíni felmérés

Miután döntésre jutottunk az ajtó cseréjével kapcsolatban, egy helyszíni felmérés szükséges. A helyszínre érkező munkatársunk ellenőrzi, hogy az ajtó cseréje milyen módon kivitelezhető. A bontás nélküli ajtócsere legfontosabb feltétele, hogy a régi ajtókeret állapota megfelelő legyen. Ezt követően rögzíti az ajtó és falnyílás pontos méreteit, valamint az új bejárati ajtó majdani színét, külső jegyeit, valamint műszaki paramétereit.

Az ajtó gyártása és helyszínre szállítása

A helyszíni felmérésen rögzített méretek és felvett igények alapján kerül legyártásra a nyílászáró. Az új ajtó régi tokba való beszereléséhez egyedi méretben gyártott fa bejárati ajtó szükséges. Ennek segítségével garantálható, hogy a beépítés problémáktól mentes legyen.A kiválasztott alapanyagban és a megfelelő színnel ellátott fa bejárati ajtó gyártását és összeszerelését követően egy megfelelő időpontban kiszállításra kerül a nyílászáró. A helyszínre érkezve az ajtó azonnal készen áll a beépítésre.

A bontás nélküli ajtócsere lépései

Az új ajtó régi tokba történő beépítésének első lépéseként eltávolításra kerülnek az ajtó szárnyai, valamint az azokat tartó pántok. Az új bejárati ajtó kerete a rögzítési pontokon előfúrásra kerülnek, majd pedig elhelyezésre kerülnek a régi ajtókeret mögött. Miután meggyőződtünk a pontos elhelyezkedésről, csavarok segítségével rögzítjük az új ajtó keretét, majd pedig felhelyezzük az ajtó nyílóját.

A két keret, valamint a falnyílás közti hézag feltöltéséhez Pur habot használunk. A száradást követően a Pur habbal kezelt részt, valamint a régi keret még látható elemeit takaró lecek segítségével borítjuk be.