browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Műanyag bejárati ajtó beépítéssel

április 10, 2017

A bejárati ajtó otthonunk legfontosabb nyílászárója, mely elsősorban védelmi szerepet tölt be. A bejárati ajtó feladata megvédeni otthonunkat és értékeinket, valamint biztosítani számunkra a zavartalan közlekedést. A folyamatosan növekvő energiaárak miatt kiemelten fontos hogy a bejárati ajtó hatékony hőszigeteléssel is el legyen látva. A régi, elavult nyílászárónkat cseréjével, a műanyag bejárati ajtó beépítéssel otthonunk biztonságosabbá valamint energiatakarékosabbá tehető.

Műanyag bejárati ajtó beépítéssel – Műanyag bejárati ajtó előnyei

A műanyag bejárati ajtó előállítása PVC felhasználásával történik. A PVC egy rideg, kemény anyag, mely ellenálló az erős napsugárzással szemben. A műanyag bejárati ajtó felülete nem igényel festést és karbantartást, tisztán tartásuk pedig gyerekjáték. A műanyag nyílászárók többsége fehér színben készülnek, de igény szerint fa hatású, illetve színes fóliával is elláthatóak.

A műanyag bejárati ajtó kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik, melyet a nagyon jó hőszigetelésének, valamint kedvező árának köszönhet.

A műanyag bejárati ajtó hőszigetelése

A műanyag profilok belsejében légkamrák vannak kialakítva, melyeknek száma a profil vastagságától függ. A légkamrák belsejében található levegő biztosítja a hatékony hőszigetelést a bejárati ajtó számára. Az ajtó szárnya és a tokszerkezet közt kettős gumiszigetelés található, mely a levegő szabad átjárását akadályozza meg a hézagoknál.

A bejárati ajtók tömör és üvegezett kivitelben is elérhetőek. Az üveggel ellátott műanyag bejárati ajtók hőszigetelt üvegezéssel vannak ellátva. A hőszigetelt üvegezés 2 vagy 3 üveglapból készül, melyek közé argon vagy kripton gázt töltenek. Az egyszerű víztiszta üvegezés mellett lehetőségünk van egyéb üvegtípusok közül is választani, mint például a katedra üveg.

Műanyag bejárati ajtó beépítéssel – a beépítés menete

A bejárati ajtó beépítése kétféle módon történhet. A hagyományos ajtócsere a régi szerkezet teljes kibontásával kezdődik, ennek helyére kerül beépítésre az új bejárati ajtó. Lehetőségünk van bontás nélküli ajtócserére is, melynek során elkerülhető a falak sérülése.

Amennyiben megszületett a döntés az ajtó cseréjéről, egy szakember érkezik a helyszínre, aki rögzíti a falnyílás méreteit, és az új ajtó fő tulajdonságait. A helyszíni felmérésen rögzített paraméterek alapján kerül legyártásra az új bejárati ajtó.


Műanyag bejárati ajtó beépítés bontással

A gyártást követően a műanyag bejárati ajtó kiszállításra kerül, és megkezdődhet a nyílászáró csere. A beépítés első lépése a régi ajtószárny leszerelése, valamint a tok kibontása a falnyílásból. Ilyenkor az ajtó környékén bizonyos mértékben megsérül a fal, de némi odafigyeléssel csökkenthető a falak sérülése.

A törmelék és a por eltakarítását követően az új bejárati ajtók tokja ideiglenesen bekerül a falnyílásba, ekkor még csak fa és műanyag ékek tartják a helyén a szerkezetet. Ha vízszintesen és függőlegesen is tökéletesen el lett helyezve, akkor tok csavarokkal véglegesen is rögzíthető a falnyíláshoz.

Következő lépésként felszerelésre kerül a bejárati ajtó nyílója, majd a falnyílás és a tok közti hézag Pur habbal kerül feltöltésre. A Pur hab száradása után a szerelési hézag műanyag takarólapokkal kerül lefedésre. A beépítés végén felszerelésre kerül a kilincs, valamint az ajtó egy finombeállításon is átesik.

Műanyag bejárati ajtó bontás nélküli beépítése

A bontás nélküli ajtócsere segítségével a falak sérülése nélkül cserélhetjük le régi, elavult bejárati ajtónkat. A módszernek köszönhetően olyan helységekben is lecserélhetjük a bejárati ajtót sérülések nélkül, ahol nemrég lett festve, csempézve, vagy akár tapétázva.

Ennek során csak a régi ajtószárny, a küszöb, valamint az ajtót helyén tartó pántok kerülnek leszerelésre. A régi ajtó tokja a falnyílásban marad, e-mögé kerül majd beépítésre az új bejárati ajtó.

A bontás nélküli ajtócsere nem minden esetben végezhető el. Ha a régi bejárati ajtónk tokja nagyon rossz állapotban van, akkor nem lehetséges a bontás nélküli ajtócsere