browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lépcsőházi bejárati ajtócsere

október 2, 2017

Lépcsőházi bejárati ajtócsere a panellakásokban, társasházakban kerül elvégzésre. A bejárati ajtó használatával megvédhetjük a lakásunkat, családunkat, valamint értékeinket, valamint ezen keresztül közlekedhetünk a külvilág és az otthonunk között. A lépcsőházban elhelyezett bejárati ajtók ugyan nincsenek kitéve a természet erőinek, ám fontos hogy megfelelő hang és hőszigetelést biztosítsanak a lakás számára.

Lépcsőházi bejárati ajtócsere – A bejárati ajtó alapanyaga

A bejárati ajtó gyártása a ma már klasszikusnak mondható fa használata mellett egyéb anyagokból is történhet, mint a műanyag, vagy pedig a különböző fémek. Az ajtó használatában, valamint a műszaki jellemzőiben nincsenek komoly eltérések, a hőszigetelési értékük pedig szintén hasonló.

  • Műanyag bejárati ajtó

A műanyag bejárati ajtó PVC-ből készül, ennek köszönhetően nagyon jó ár-érték aránnyal bírnak. Az alapanyagnak köszönhetően tartósak, felületük kemény, ellenállóak a párával szemben. A műanyag bejárati ajtók felülete fehér, festést és időszakos újrafestést pedig nem igényel. A fehértől eltérő színben is elkészíthetőek, ehhez a nyílászáró fóliázása szükséges.

A megfelelő hőszigetelés biztosításához a műanyag bejárati ajtók profiljai üreges kialakításúak, melyek a bennük lévő levegőt hasznosítják. A bejárati ajtó nyílója és a keret közt két gumitömítés fut végig, melyek a legapróbb hézagokat is kitöltik, megakadályozva hogy az ajtó huzatos legyen.

  • Fa bejárati ajtó

A fa bejárati ajtók gyártása többféle faanyag felhasználásával is történhet. A borovi fenyő az egyik leggyakrabban használt fa a nyílászárók készítése során. Nem csak tartós, de könnyen megmunkálható, valamint ellenálló a természet hatásaival szemben.

A régi ajtókra jellemző vetemedés rétegragasztott faanyag használatával kerülhető el, ennek hatására az ajtó szilárdsága is megnő. A gyártás során hossztoldott, hibakiejtett anyagot használnak, melyekből eltávolításra kerülnek a hibás darabok.

A fa bejárati ajtó felülete festékkel vagy lazúrral bevonva megfelelő védelmet kap a gombásodás, penész, valamint a levegő páratartalmával szemben.

  • Acél biztonsági ajtó

Az acél biztonsági ajtók kizárólag belső használatra alkalmasak, ezért kiváló választás egy panellakás vagy társasházi lakás számára. Az acélszerkezetnek köszönhetően egy ilyen ajtó nem csak komoly kihívást jelent egy betörő számára, de hatalmas zajjal is jár, így sok esetben meg se próbálkoznak a behatolással.Az acél szerkezet nyújtotta védelmet az acéllemezek, valamint süllyesztett tartópántok egészítik ki, így védve az ajtót a kifeszítéstől, valamint az átolvasztástól. Az acél biztonsági ajtó külső és belső oldalán MDF borítással kerül ellátásra, melyet 5 festék réteg, valamint 3 rétegnyi lakk teszi még vonzóbbá a szemünknek.