browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Lakótelepi ajtócsere

július 19, 2017

Az ország területén nagy mennyiségben vannak jelen lakótelepi lakások. A panellakások sok esetben régi, elhasználódott nyílászárókkal vannak felszerelve, melyek használata nem csak problémákkal jár, hanem elavultak is. A lakótelepi ajtócsere elvégzése során lehetőségünk van arra, hogy ezeket a régi nyílászárókat modern, minden mai elvárásnak megfelelő nyílászárókra cseréljük le.

Lakótelepi ajtócsere – Bejárati ajtók

A bejárati ajtók elsősorban védelmi feladatot látnak el. Az otthonunk, családunk valamint értékeink védelme mellett a bejárati ajtón keresztül érkezünk haza, illetve távozunk a lakásból. A szomszédok és az épületbe látogatók rendszeresen zajt keltenek, valamint az lépcsőházi ajtó folyamatos használatának köszönhetően az épületet folyamatosan szellőztetik, amely miatt rengeteg fűtési energia vész el.

Egy jó minőségű bejárati ajtó a hőszigetelésének köszönhetően segít megakadályozni, hogy a lépcsőházból érkező, általában hideg levegő otthonunkat lehűtse, a nyílászáró hangszigetelése pedig távol tartja a közlekedő szomszédok hangját.

Bejárati ajtók alapanyaga

A bejárati ajtók régebben kizárólag fából készültek. A technika fejlődésének köszönhetően ma már műanyagból, valamint különböző fémekből kis lehetséges a nyílászárók gyártása. A különböző alapanyagú és felépítésű bejárati ajtóknak köszönhetően bárki megtalálhatja az igényeinek, valamint a költségvetésének tökéletesen megfelelő nyílászárót.

Fa bejárati ajtó

A fa bejárati ajtók hosszú múltjuk alatt számtalan fejlesztésen estek át, a modern anyagú nyílászárókkal minden szempontból felveszik a versenyt, mindezt egy természetes alapanyaggal. A fa bejárati ajtók elkészítésére az egyik legnépszerűbb fafajta a borovi fenyő, mely segítségével egy tartós, ellenálló, valamint természetes szépséggel ellátott nyílászárót kapunk.

Gyártásukhoz rétegragasztással előállított, hibakiejtett, hossztoldott faanyagot használnak, de emellett lehetőségünk toldás nélküli kivitelben is elkészíttetni őket.

Műanyag bejárati ajtó

A műanyag bejárati ajtók alacsony áruk ellenére kiválóan zárnak, jól szigetelnek, emellett egyszerű használat és karbantartás jellemzi őket. Gyártásuk PVC felhasználásával történik, felületük ellenálló az állandó használattal, párával, gombával és penésszel szemben. A műanyag bejárati ajtó felülete nem igényel festést, a hozzáadott adalékanyagoknak köszönhetően hosszú időn keresztül képes megőrizni színét. A műanyag bejárati ajtó beépítése nem tér el egy fa bejárati ajtó beépítésétől.

Lakótelepi ajtócsere – Beltéri ajtók

A lakótelepi ajtócsere másik típusa a lakás belső tereit elválasztó beltéri ajtók modernizálása. A beltéri ajtókkal szemben viszonylag kevés műszaki jellegű elvárás van, így nagyobb hangsúlyt fektethetünk a választásunk során az ajtó külső jegyeire.

Beltéri ajtók alapanyagai és típusai

A belső terek elválasztásához a legtöbb esetben hagyományosan nyitható beltéri ajtó van beszerelve, de a legtöbb esetben lehetőségünk van az egyre népszerűbb tolóajtók közül is kiválasztani a nekünk tetszőt. A hagyományosan nyíló ajtók egyszárnyas, kétszárnyas, valamint tömör vagy üvegezett kivitelben is kapható, ezért otthonunk bármelyik helységében alkalmasak a használatra.A lakótelepi ajtócsere során általában egyedi méretű nyílászáró kerül beépítésre. A belső tereket elválasztó vékony falak esetében utólag szerelhető tokkal ellátott beltéri ajtó kerül beépítésre, melynek beszerelése nem jár a falak sérülésével.

Fa beltéri ajtók

A fa beltéri ajtók természetes külsejüknek köszönhetően látványos eszközei lehetnek lakótelepi lakásainknak, a számos fafajta mellett lehetőségünk van felületkezelt, valamint felületkezelés nélküli ajtókat is beépíteni.

Műanyag beltéri ajtók

A műanyag beltéri ajtók tartósak, ellenállóak az intenzív használattal és a párával szemben, ezért akár konyha vagy fürdőszoba ajtóként is kiváló választás lehet. A penész és a gombásodás nincs hatással rájuk, tisztán tartásuk egyszerű, emellett időszakos festést sem igényelnek.