browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Bejárati ajtócsere bontás nélkül

október 28, 2018

A bejárati ajtócsere bontás nélkül is lehetséges, a műveletet követően a régi szerkezet helyét egy modern nyílászáró veszi majd át. A módszerrel megszabadulhatunk a már nehezen használható, rossz állapotban lévő, valamint csúnya bejárati ajtónktól. A bontás nélkül csere segítségével elkerülhető a falak sérülése, így nem keletkezik a csere során por valamint törmelék, valamint nincs szükség a falak helyreállítására sem. A bontás nélküli csere gyors és tiszta, ezért a cserét követően hamar visszaálhat a rend az otthonunkban.

Miért előnyös a bejárati ajtócsere bontás nélkül?

A bontás nélküli ajtócsere számos előnyt tartogat a megrendelő számára. A bejárati ajtó cseréje a legtöbbször bontást követően történik. A bontási művelet során az ajtó környékén található falrész, valamint maga  a falnyílás is kisebb nagyobb mértékben megsérülhet. A bejárati ajtó beszerelését követően ezek a sérülések gipszkartonos, vagy pedig kőműves munkával kerülnek helyreállításra, valamint egy újrafestésre is szükség lesz. Ezek a helyreállítások természetesen további költséggel járnak, valamint időigényesek is, a festést követően pedig együtt napokig tarthat, mire helyreállíthatjuk a rendet.

A bejárati ajtócsere bontás nélkül történő kivitelezése során a régi nyílászáró keretét nem távolítjuk el a falnyílásból, csupán az ajtó nyílói kerülnek leszerelésre. A régi nyílók és az őket tartó pántok eltávolítását követően az új bejárati ajtó kerete a falban található ajtókerethez kerül rögzítésre. A bontás elhagyásával nem sérülnek a falak az ajtó környékén, így sem a bontás, sem pedig a javítás nem igényel további időt és költséget. A bontás nélküli ajtócsere így nem csak olcsóbb, tisztább, hanem gyorsabb is lesz.

A bontás nélküli ajtócserének köszönhetően akár egy frissen felújított helységben vagy előszobában is elvégezhető az ajtócsere, mivel a falnyílás és környéke nem sérül meg a csere során.

Mikor történhet a bejárati ajtócsere bontás nélkül?

A bontás nélküli ajtócsere egyik feltétele, hogy a meglévő ajtókeret állapota megfelelő legyen a művelet problémamentes elvégzéséhez. Ha a keret korhadt, sérült vagy hiányos, akkor nem lehetséges az ajtó cseréje csak a hagyományos módon.

Bontás nélküli ajtócsere lépései

Az ajtócserét megelőzően egy helyszíni felmérésre van szükség. Ilyenkor a helyszínre érkezik az egyik kollégánk, aki rögzíti az ajtó és a falnyílás pontos méreteit, illetve megállapítja, hogy az ajtó alkalmas-e a bontás nélküli cserére. Amennyiben a tok túl rossz állapotban, tájékoztat minket a további lehetőségekről. Ha a keret állapota megfelelővé teszi a bontás nélküli ajtócsere elvégzésére, akkor kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő műszaki és külső jegyekkel ellátott bejárati ajtót. A felvett méretek és igények alapján megkezdődhet az ajtó legyártása.

Fa bejárati ajtó gyártása és kiszállítás

A fa bejárati ajtó számos változáson esett át a technika fejlődése során. A modern körülmények és alapanyagok jobb minőségű, tartósabb és ellenállóbb bejárati ajtók gyártását teszik lehetővé. A fa bejárati ajtók gyártása során a borovi fenyőt a leggyakrabban használt faanyag. A rétegragasztással előállított, hossztoldott vagy toldás nélküli faanyagból tartós, szép, valamint vetemedésnek ellenálló bejárati ajtó gyártható le.A fa bejárati ajtó felülete festést, felületkezelést igényel. Ez a művelet megvédi az ajtó felületét a mindennapos használat során kialakult apró sérülésektől, valamint az időjárás káros hatásaitól. A megfelelő minőségű alapanyagok használatával megelőzhető hogy a pára, penész vagy erős UV fény kárt tegyen az ajtóban.

A felületkezelési eljárás még az ajtó összeszerelése előtt megtörténik, így a nem hozzáférhető, is eljut a szükséges védelem. A festett, majd pedig összeállított nyílászárók a gyártást követően akár azonnal is beépítésre kerülhetnek.

Az új fa bejárati ajtó beépítése bontás nélkül

A legyártott bejárati ajtó egy előre megbeszélt időpontban kiszállításra kerül. A beépítés során a régi ajtó nyílói leszerelésre kerülnek, valamint a tartópántokat is levágjuk. Az új fa ajtókeret a rögzítési pontoknál előfúrásra kerül, majd pedig ékek segítségével ideiglenesen rögzítjük a falnyílásban. Amennyiben meggyőződtünk róla hogy az elhelyezése tökéletes, akkor csavarok segítségével rögzítjük a régi ajtókeret belső oldalához. A falnyílás és a keretek közti hézag kitöltése PUR hab felhasználásával történik, majd pedig fa takaró lapokkal eltakarás kerül. Az ajtó vízzárása érdekében a küszöb két oldalát szilikonnal töltjük ki.