browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ajtócsere tok nélkül

október 16, 2017

Az ajtócsere tok nélkül, illetve annak a falból való kibontása nélkül is elvégezhető. Ezt a módszert bontás nélküli ajtócserén, vagy tokráépítésnek nevezzük. Használatával elkerülhető az ajtócserével járó bontási törmelék, por vagy kosz. Mivel a nagy óvatosságot igénylő, időigényes bontási folyamat kimarad az ajtó cseréjekor, így jelentősen hamarabb elvégezhető az ajtó cseréje, valamint hamarabb helyreállhat a rend az otthonunkban.

Ajtócsere tok nélkül – Bontás nélküli ajtócsere

A hagyományos ajtócsere a régi szerkezet teljes kibontásával járhat, ami a falak sérülését eredményezheti. A sérülések kijavítása további költségeket jelenthet, valamint az falakat újra is kell festeni. A bontás nélküli ajtócserével elkerülhetjük ezeket a sérüléseket és költségeket, valamint az ajtó beépítése is jelentésen gyorsabb, valamint olcsóbb.

A módszer során a régi bejárati ajtó nyílói leszerelésre kerülnek, az ajtószárnyat tartó pántok levágása után a küszöb kibontásra kerül. A régi ajtókeret belső oldalához kerül rögzítésre majd az új bejárati ajtó kerete, így a régi szerkezet belülről már nem lesz látható.

A régi szerkezet fölösleges elemeinek eltávolítása után az új bejárati ajtó kerete előfúrásra kerül a rögzítési pontjain, majd ideiglenesen ékekkel a helyén tartva elfoglalja helyét a régi ajtókeret mögött. Egy alapos mérést és ellenőrzést követően a két keret csavarokkal kerül rögzítésre egymáshoz, valamint a falnyíláshoz.

A rögzített keretre felszerelésre kerül az ajtó nyílója, a szerelési hézagok feltöltése pedig Pur hab használatával történik. A hab száradását követően az új ajtó anyagával és színével megegyező takaróelemek segítségével kerül beborításra a hézag, valamint a régi szerkezet még látható része, így az már csak kívülről lesz látható.

Az ajtó rögzítést követően a küszöb alatti rész egy vízzáró szilikon réteggel zárja el a nedvesség útját, nehogy a víz a szerkezet alá kerüljön egy esetleges felmosás során. Az ajtó könnyű használatához egy végső finombeállítás is szükséges, mely az akadásoktól mentes nyitást és zárást biztosít számunkra.

A bontás nélküli ajtócsere előnyei

Az ajtócsere tok nélküli kivitelezése azokban az esetekben lehet igazán előnyös, mikor frissen festett vagy tapétázott a helység. A bontás során a burkolatok, valamint a fal vakolatrétege az állapotától függően kisebb nagyobb mértékben sérülhet, ha a helység csempézve vagy tapétázva van, akkor ezek is sérülhetnek.

Az ajtócsere tok nélkül könnyedén és gyorsan kivitelezhető, jelentős összeget megtakarítva ezzel a felhasználóinak. A költségek csökkenése elsősorban a rövidebb időt igénylő beszerelésből, kisebb anyag szükségletből, valamint a sérülések nélküli kivitelezésből származik.

A bontás nélküli ajtócsere segítségével könnyedén és gyorsan válthatjuk le a régi, elavult vagy pedig nagyon rossz állapotnak örvendő bejárati ajtónkat, melyek használata régóta keseríti meg mindennapjainkat. Az új ajtó a falak sérülése nélkül kerül beépítésre, jelentősen javítva otthonunk hő és hangszigetelését.

Milyen esetben javasolt az ajtócsere tok nélküli elvégzése?

A falak sérülése, a bontással járó kosz és a felfordulás sokak elriaszt attól, hogy a kicseréltesse a már régóta rossz állapotban lévő bejárati ajtaját. Amennyiben a régi bejárati ajtó cseréje már nem tűr halasztást, de szeretnénk a nemrég festett vagy burkolt falak sérülését elkerülni, akkor megfelelő választás számunkra.A bontás nélküli ablakcsere az esetek többségében elvégezhető, ám egyik fontos előfeltétele, hogy a régi ajtókeret állapota kielégítő legyen. Ha a régi keret állapota megfelelő, akkor elvégezhető a bontás nélküli beépítés. Ha az állapot nem megfelelő, korhadt vagy hiányos, akkor az ajtócserét csak a hagyományos módon, bontást követően javasolt elvégezni.