browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ajtócsere akció

november 4, 2018

Az ajtócsere akció aszerint változhat, hogy milyen típusú vagy kialakítású nyílászárót választunk. Az árat befolyásoló tényezők közé tartozik a gyártáshoz használt faanyag fajtája, a zárak száma és típusa, valamint a beépített üvegezés. A nagyobb méretű falnyílásokba kétszárnyas faajtók is elhelyezhetőek, melyeket oldal vagy felülvilágítóval is elláthatunk. Ezeknél az ajtóknál az ár természetesen magasabb, mivel nagyobb mennyiségű fa, valamint több üveg szükséges a gyártásukhoz.

Ajtócsere akció, a fa bejárati ajtó gyártása és alapanyaga

A fa nyílászárók gyártásához a legnagyobb számban borovi fenyőt hsználnak, mivel számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Amellett hogy tartós, kiválóan alkalmas kültéri és beltéri használatra, könnyen megmunkálható, valamint az ára is megfelelő.

A fa bejárati ajtó gyártása rétegragasztott, hossztoldással előállított fa lecek használatával történik. A rétegragasztás során több rétegnyi faanyag felhasználásával érik el a megfelelő anyagvastagságot. Ennek hatására a szerkezet sokkal szilárdabb és ellenállóbb lesz, mely sokkal kevésbé hajlamos a vetemedésre.

A vetemedés problémájának kiküszöbölésével az ajtó élettartama jelentősen megnő, használata hosszú ideig tart, valamint nehézségek nélkül történik majd. A vetemedés megszüntetésével az ajtó zárása is tökéletes marad, így nem alakul ki huzat az apró réseken keresztül, melyek kihűthetnék otthonunkat.

A hossztoldott faanyag előállítása során a faanyagból eltávolításra kerülnek a hibás részek, a jó minőségű darabok pedig alig észrevehetően összetoldásra kerülnek. A módszer segítségével a faajtó ára nem csak megfizethető fa bejárati ajtót kapunk, hanem a felületük is hibáktól mentes lesz.

Igény szerint toldás nélküli faanyagból is legyárthatóak, ám a fa bejárati ajtó ár ez esetben jóval magasabb lesz. Ez annak tudható be, hogy a tökéletes felületű, megfelelő méretű és görcsöktől mentes faanyag elég ritka.

Ajtócsere akciós felületkezeléssel

A fa nyílászárók, főként a kültéri használatban lévők minden esetben felületkezelést igényelnek. A felületkezelés segítségével nem csak látványosabbá tehetjük a fa bejárati ajtó felületét, hanem meg is védhetjük az időjárás hatásaitól. A lazúros vagy festékkel történő kezelést egy gomba és penész gátló anyag használata előzi meg, mely megóvja őket a párából adódó problémáktól.

A festésnek köszönhetően a fa bejárati ajtó felületét elzárjuk a nedvességtől, mely idővel elcsúfítaná az ajtót, valamint a szerkezet vetemedését okozhatná. A legtöbb esetben a fa bejárati ajtó ár magában foglalja a felületkezelés árát, melyet még a gyártás során végeznek el.

A felületkezelő anyagok felhordását az ajtó végső összeszerelése előtt végzik ipari körülmények között. Ennek köszönhetően az ajtó azon területei is megkapják a szükséges védelmet, melyek csak nehezen, vagy egyáltalán nem hozzáférhetőek. Ezek közé tartozik az ajtószárnyak éle, alja, valamint a gumitömítések helye.

Ajtócsere akció, ajtótípusok

A faajtók mérete eltérhet egymástól, ezeket az ajtónak helyet adó falnyílás belső méretei határozzák meg. A nyílászárók gyártása ma szabványnak megfelelő méretben, valamint egyedi méret szerint történhet. Az ár szempontjából az a szabványméretű bejárati ajtók olcsóbbak, mivel gyártásuk gyorsabb, valamint nagyobb számban történik. Használatuk többnyire újabb építésű házak, lakások esetén lehetséges, valamint ha a régi épület falnyílásainak mérete azonos.Az egyedi gyártású fa bejárati ajtók gyártása több időt vesz igénybe, ám bármilyen épület típus esetén elkészíthető velük a megfelelő méretű ajtó. Az egyedi méretű gyártás másik előnye, hogy lehetőségünk van akár teljesen a saját igényünknek megfelelő fa bejárati ajtó elkészítésére is.

Ajtócsere akció, az ajtó üvegezése

A fa bejárati ajtó tömör, illetve üvegezett kivitelben is elkészíthető. Az üvegezett fa bejárati ajtók többnyire családi házakban és üzletekben gyakori, használatukkal szabad kitekintést és természetes megvilágítást biztosíthatunk.

Az üvegezés az ajtószárnyakon fix és nyitható kivitelben is felszerelhető, valamint az ajtó oldal és felülvilágítója is üvegfelülettel kerül beépítésre. Ehhez minden esetben két vagy háromrétegű hőszigetelt üveget használnak.